At prioritere det som betyder mest

I øjeblikket tænker jeg meget over prioriteterne i mit liv. Hvad er vigtigst? Når jeg en dag er ved vejs ende, hvad ville jeg så ønske jeg havde gjort mere af? Jeg er kommet til den overordnede konklusion at det vigtigste er de nære relationer som familien og de nærmeste venner samt at passe godt på sig selv. Det første giver sig selv... Eller gør det? Får du besøgt dine forældre ofte nok? Når de en dag er væk, vil du da fortryde at du ikke besøgte dem mere? Selvfølgelig skal der være balance i tingene. Det går ikke at familie-besøg ender med at være en pligt! Og hvis det føles som en pligt, så er det ok, men så prøv at gøre besøgene kortere så du ikke overskrider dine egne grænser for meget. 

Prioritet_i_livet.jpg

Jeg var for et par år siden til et bryllup hvor brudgommens best man kom for sent. Han brugte efterfølgende sin pinlige og sene ankomst til at indlede sin tale om ‘at komme for sent til livet’. En af pointerne var, at godt kan komme for sent til begivenheder i livet. En dag, er det fx. for sent at begynde at besøge sine forældre oftere - for så er de her måske ikke mere. Og, i hvert fald som kvinde men også for nogle mænd, kan man komme for sent til at få børn. Der er en udløbsdato på fertiliteten. Fordi jeg lever i en storby hvor unge mennesker bruger de fleste år i 20’erne og 30’erne på at få uddannelser og køre karriere, har jeg mange veninder som er i midt eller slut 30’erne og ikke er begyndt at overveje at få børn. For det skal nok gå. Og ja, måske går det nok. Måske ikke. Måske kommer man for sent. Så hvad er prioriteten?

Hos mig selv er sundhed en af de allerhøjeste prioriteter. Men hvis jeg ikke sætter sundhed (motionere, spise sundt, meditere, passe på mig selv) HØJT på dagsordenen så kommer jeg ikke ned i yogastudiet. Det sker ikke, fordi der er altid noget arbejde som føles vigtigere og mere pressende. For jeg kan jo bare træne i morgen… Men hvad betyder en fed pensionsopsparing hvis man er for træt, udbrændt og ulykkelig til at nyde den?

Udover arbejdet, som jo SKAL udføres før vi får mad på bordet og tag over hovedet, så er mine vigtigste prioriteter:

  • Kærligt nærvær med mine nærmeste familie og venner

  • Sundhed & personlig udvikling - gode livsstilsvaner og spirituel stimulering

Så hvad er dine højeste prioriteter? Er det familien, arbejdet, sundheden eller noget helt andet. Og får du så lagt tid ind i din hverdag til at prioritere dine prioriteter? Det er nemlig ikke noget der sker af sig selv. Hvis man bruger alt sin fritid på at se Netflix skal det i hvert fald et bevidst valg. Er din sundhed og velbefindende i virkeligheden vigtigere end dit arbejde? Eller er det vigtigste for dig, at du brænder for dit arbejde?

Det var blot nogle tanker herfra.

Gunhild ReumertComment