En deodorant uden aluminium som virker

Dette er ikke et sponsoreret indlæg. Jeg har selv købt og betalt for Nuud deodoranten.

Findes der en deodorant uden aluminium på markedet som rent faktisk virker? Altså, virker ligeså godt som de meget effektive deodoranter der er proppet med aluminium?

Vidste du, at din deodorant højst sandsynligt indeholder aluminium? Tjek lige varedeklarationen med det samme! Når det kommer til deodoranter har jeg prøvet ALT for at undgå at bruge deodoranter der indeholder aluminium. Jeg har prøvet krystaldeodoranter (de virker IKKE på mig i mere end et par timer) og nærmest samtlige deodoranter på markedet der er uden aluminium. Der er flere undersøgelser som peger på, at der KAN være skadelige konsekvenser af at påføre sig aluminium hver dag. Jeg mener, man skal passe ekstra godt på når et stof er under mistanke, specielt når der er tale om et produkt man bruger hver eneste dag. Og lige efter en barbering er optaget af aluminium gennem huden desuden vist nok endnu større...

Med tanke på de mulige negative sundhedsmæssige konsekvenser af aluminiumsdeodoranter, har jeg desperat forsøgt at undgå aluminium i deodoranter – MEN jeg nægter at lugte af sved. Der sætter jeg grænsen! Noget af det værste jeg ved, er at møde en kollega/ven som stinker af sved og skulle udholde den umådelige ubehagelige dunst der siver ud under armene på den –ofte uanende stakkel. Min lugtesans fejler i hvert fald ingenting.

Hver eneste gang jeg har forsøgt mig med en ny deodorant uden indhold af skadelige kemiske stoffer, er jeg blevet skuffet, fordi jeg er kommet til at lugte af sved efter ganske kort tid. Årsagen til at de ikke virker er jo netop, at de ikke indeholder aluminium, da aluminium effektivt fjerner svedlugt! Men findes der virkelig ikke et alternativ?

Og jo, måske går det fint at bruge deodorant med aluminium for langt de fleste, men jeg synes man skal bruge forsigtighedsprincippet når det kommer til sundheden. For hvad hvis man om 5-10 år finder ud af at brugen af deodoranter med aluminium på sigt kan forårsage kræft, demens eller andet?

Mange penge og deodoranter senere har jeg givet op! På et tidspunkt var jeg endda så langt ude, at jeg fulgte et tip om at man kunne bruge kombuchasvampe til at tørre under armen og så ville svedlugten blive forhindret. Det tip virkede heller ikke, kan jeg så afsløre! Det er indtil nu kun lykkedes mig at finde èn deodorant der ikke er sundhedsskadelig, og som virker nogenlunde, som jeg bruger i weekender eller på arbejd-hjemme dage, hvor jeg ikke skal cykle på arbejde, træne eller til fest. Den er af mærket Malin+Goetz og hedder Eucalyptus Deodorant. Jeg har købt den i Magasin. Den er dog ikke effektiv nok til vildere aktiviteter, desværre. Jeg var derfor vildt nysgerrig, da jeg så en annonce for en ny deodorant ved navn Nuud. Det er et nyt hollandsk produkt som ser yderst professionelt ud. Der er gode instruktionsvideoer på deres hjemmeside. Der står blandt andet, at man skal bruge en ganske lille mængde deodorant, som påføres med fingeren, da det er en creme der har konsistens som en salve.

Her beskrives mine indledende erfaringer med brugen af Nuud deodorant. Jeg er hooked!

Dag 1.

Jeg anvendte efter et dejligt bad, en lille mængde på størrelse med en ært af min nye Nuud deodorant. I dag har jeg cyklet frem og tilbage på arbejde – 25 min pr vej med fuld fart og åndenød. Jeg har undervist og været aktiv på arbejdet hele dagen. Status her til aften er: absolut ingen svedluft fra armhulen. Jeg er indtil videre meget imponeret. Det er for godt til at være sandt!

Dag 2-4.

deodorant.woman

Jeg har duftet til mine armhuler hver morgen og vurderet situationen. Resultatet har været, at jeg har anvendt en ny portion Nuud deodorant hver dag siden jeg startede med at bruge deodoranten, eftersom jeg synes der har været behov for at påføre ny deodorant.

Jeg har skrevet en mail til Nuud og spurgt dem om indholdsstoffet ’silver’ dvs. sølv der står på emballagen for at høre hvad slags sølv den indeholder i forhold til at undersøge om det kunne være skadeligt for kroppen. Der kom et svar efter et par dage. Dét er fast stof sølv, det som vi (bio)kemikere kalder Ag(s), og bør derfor svare til at bære sølvsmykker. Der burde ikke kunne gå i opløsning og derfor kan det ikke optages i kroppen. Det er jeg faktisk overbevist om er sandt, selvom man jo aldrig ved det med sikkerhed.

Dag 5-6.

For første gang oplever jeg at deodoranten holder i to dage! Hurra. Jeg har nu haft den på i 48 timer og jeg lugter stadig ikke. Spændende. Det skriver de også i vejledningen og siger i videoen på hjemmesiden men man tør jo ikke tro det før man har prøvet det selv. Måske har jeg nu ‘detoxet’ nok til at deodoranten kan begynde at holde lidt længere. Det håber jeg.

Status efter14 dages brug.

Jeg anvender kun ny deodorant hver 2. dag. Jeg er stadig spændt på om jeg på sigt kan få deodoranten til at holde i 3 dage. Men ofte går jeg i bad uanset, efter sport eller ved hårvask og så giver det mening at vaske sig under armene og påføre ny deodorant. Det føles rent og dejligt, men det er måske blot en vane? Fordelen ved kun at påføre ny deodorant hver 2. dag, er at det går utroligt hurtigt om morgenen – så vasker jeg mig kun på ’andre vigtige områder af kroppen’ og behøver ikke tage det helt store bad, som jo alligevel blot vasker alt det dejlige hudfedt af. Jeg er fan!!! Jeg købte blot den lille test-størrelse Nuud deodorant, men jeg køber den lidt større version nu.

Status efter 3 ugers brug.

For første gang havde jeg i går deodoranten på i 3 dage i trak, og den virkede meget effektivt. Det betyder altså at jeg ikke har været nødt til at vaske mig under armene i hele 3 dage... det er en befrielse! Jeg vasker alligevel kun hår ca. hver 3.-4. dag. Jeg ser frem til at jeg fremadrette kan nøjes med at bruge Nuud deodoranten hver 3. dag. Det passer egentlig med hvad Nuud siger i deres instruktionsvideo - at man lige skal tilvende sig deodoranten før man kan begynde at få effekt i flere dage i træk. Jeg har nu bestilt en ny deodorant med 2 tuber á 20 mL, hvor der skulle være nok til 20 uger! Så økonomisk kan det vist også godt betale sig.

Jeg er tilfreds, og kan virkelig anbefale Nuud-deodoranten :-)

Gunhild ReumertComment